İçeriğe geç

Halk Dilinde Çor Ne Demek

Çor ne demek argo?

Dilimize Ermeniceden gelen Çor kelimesinin sözlük anlamı hastalık demektir. Eski Türk toplumlarında verem ve veba gibi ölümcül hastalıklara çor denirdi. 12. yüzyıldan sonra bu kelime giderek üzüntü ve keder anlamında kullanılmaya başlandı.

Eski dilde çor ne demek?

Veya: hastalık, sıkıntı.

Çor ne demek Trabzon?

Çor: Aşkım. Toprak: Çalılıklar, dikenler.

Eski Türklerde çor ne demek?

“Çor” veya “Çur” terimi eski Türk boylarında yüksek bir rütbe veya unvan olarak kullanılmıştır. Aynı şekilde, “Sisinis” kelimesinin Bizans ordusunda yardımcı birlik olarak görev yapan Hunlar veya Alanlar komutanları için bir unvan olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Çor hangi dilde?

Çor (Rusça: Чёрт, Ukraynaca: Чорт, Lehçe: Czart, Çekçe ve Slovakça: Čert, Belarusça: Чорт) – Türk, Altay ve Moğol halk kültüründe cin anlamına gelir.

Çor ne demek Elazığ?

çor deg-/çor çih-: Ağır hasta olmak, hastalıktan bitkin düşmek.

Çor ne demek tarih?

16- Çor: Askeri bir unvandır.

Tuzlu çor ne demek?

Anadolu’da “çok tuzlu” anlamına gelen “şor” veya “çor” terimi şûr’dan gelir. Bazı yerlerde çorbaya “çora” denir. Ayrıca Çora Tuza da denir.

Şor nedir?

[1] (argüman) (Malatya ağzı) kelime, söz.

Karadenizde sevgiliye ne denir?

Karadeniz müziklerinde ve yerel dizilerde sıkça kullanılır. EFULİM NEDİR? Efulim, sevgiliye hitap şeklidir ve sevgilim, sevgilim anlamına gelir.

Kara çor ne demek?

Tunceli ilçesi Ovacık merkez köyünde 6-8 kişilik genç kız ve erkekler arasında davul-zurna eşliğinde oynanan bir oyun türüdür. Tunceli yöresinde bu oyunun ismi “Garaçor” olarak da telaffuz edilmektedir.

Argoda keleş ne demek?

İsim [2] (argo) Güzel. [3] (argo) Kalaşnikof.

Cinlerin başındaki kalpak nedir?

Bir cinin başındaki Kalpak veya Papak ele geçirilirse, o cin ölür. Ölmeden önce görünmezliğini kaybeder, çünkü onu görünmez yapan başındaki şapkadır. Ayrıca masallarda ve destanlarda sihirli giysiler giyerek görünmez olan kahramanlar olduğunu da belirtmek gerekir.

Latincede çor ne demek?

Cesaret kelimesinin kökeni Latince “cor” kelimesidir ve “kalp” anlamına gelir. “Cesaret” kelimesi birçok dilde “kalp” olarak çevrilir.

Çor neyin kısaltması?

köşe, koroner atardamar, gövde, doğru, yazışma. (I). köşe, köşe; dönüm noktası; (tik). tekel tarafından piyasanın ele geçirilmesi. ekonomik olmak için köşe kesmek; dolambaçlı yoldan işten sıyrılmak. köşeye girmek, çıkmaza girmek; köşe

Cu argo ne demek?

CU, sosyal medya kullanıcılarının dilinde her zaman yer alan bir kısaltmadır; görüşmek üzere demektir. Benzer şekilde kullanılan CUL ise “sonra görüşürüz” anlamına gelir. Tiktok, Facebook, Twitter ve Instagram’da sıkça rastlanan Cu; İngilizce “See You” kelimesinin kısaltmasıdır ve “görüşürüz” anlamına gelir.

Argo küfür demek mi?

Argo, saldırgan ve aşağılayıcı sözler olarak kabul edilirken, küfür, sert sözlerle kişilerin onuruna, kişiliğine ve iffetine hakaret etmek olarak tanımlanmaktadır.

Çorlamak ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: çorlamak.

Argoda koli ne demek?

Davul çubuklarından bahsetmişken, paketlerden bahsetmemeliyiz. Seçin, koli veya “rastgele ilişki veya seks”i neden sevdiğini şöyle açıklıyor: “Aşkı heteroseksist tanımından çıkaran bu kelime, bazı insanlar için rahatsız edici de.” İğrençtir çünkü şu anlama gelir: “Benimle ciddi değilsin.” “Çok fazla şey vaat etmiyor.” 14 Mart 2017

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şehitkamil Escort