İçeriğe geç

2 Şubat Dünya Ne Günü

2 Şubat’ta ne kutlanır?

Tarihte Bugün – 2 Şubat – İsmet İnönü Vakfı, İsmet İnönü, İsmet İnönü Kimdir, İsmet İnönü hayatı, İsmet İnönü resimleri.

3 Şubat dünya ne günü?

Bu günü evde havuçlu kek yaparak, fırın veya restoranlardan satın alarak, havuçlu kek tariflerinin sunulduğu etkinliklere katılarak farklı şekillerde kutlayabilirsiniz.

2 Şubatta kimler doğdu?

Sanatçı Paul Mescal 46 yıl önce doğdu. Sanatçı Alex Sharp (II) 35 yıl önce 38 yıl önce doğdu. Farrah Fawcett 77 yaşında. Jennifer Westfeldt 54 yıl önce doğdu. Daha fazla makale…

4 Şubat günü ne oldu?

4 Şubat Dünya Kanser Günü4 Şubat 2024

2 Şubat’ta hangi olaylar oldu?

1207 – Günümüzde Letonya ve Estonya’yı kapsayan Terra Mariana kuruldu. 1438 – Transilvanya köylü ayaklanmasının dokuz lideri Torda’da idam edildi. 1461 – Gül Savaşları: Mortimer’s Cross Muharebesi, İngiltere’nin Herefordshire bölgesinde yapıldı. 1536 – İspanyol Pedro de Mendoza, günümüzde Arjantin’in başkenti olan Buenos Aires’i kurdu.

1 Şubat dünya ne günü?

1 Şubat Dünya Başörtüsü Günü – Bu konudaki son haberler ve önemli gelişmeler – Sputnik Türkiye.

5 Şubat dünya ne günü?

5 Şubat her yıl “Dünya Meteoroloji Günü” olarak kutlanır. Bu gün meteorolojinin ve meteorologların önemini vurgulamak ve kutlamak için düzenlenir. Meteorologlar, meteorolojik verileri analiz ederek havayı tahmin eden ve meteoroloji bilimine katkıda bulunan uzmanlardır.

6 Şubat dünya ne günü?

7 Şubat Arkadaşına Kart Gönderme Günü 2 Şubat Krep Günü 5 Şubat Çikolatalı Fondü Günü 6 Şubat Lame Duck Günü 7 Şubat Euler Sayısı Günü (e-Günü) 7 Şubat Arkadaşına Kart Gönderme Günü32 satır daha•16 Ekim 2023

7 Şubat dünya ne günü?

Hepsiburada | Bugün 7 Şubat Dünya Gül Günü! 🌹🌹 Sevdiklerinizi mutlu edecek en güzel çiçekleri #Hepsiexpress Çiçek’ten sipariş edin!

2 Şubat doğumlular hangi burç?

Bugün bile, birçok insan astroloji aracılığıyla kendilerini daha iyi anlamaya ve hayatlarını yönlendirmeye çalışırken, bilim camiası astrolojinin doğruluğunu sorgulamaya devam ediyor. 2 Şubat’ın burcu nedir? 2 Şubat’ın burcu nedir? 2 Şubat’ın burcu Kova’dır.

Şubat ayında doğan çocuklar hangi?

Şubat 2020’de doğan kişiler hangi burç olduklarını merak ediyor. Şubat ayında doğan kişiler iki farklı burç tarafından değerlendirilir. Bu burçlardan biri Kova, diğeri ise Balık’tır.

2 Nisan hangi özel gün?

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü”nde, otizmin varlığına ilişkin farkındalığı artırmak, otizmli bireylerin ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve herkesle eşit sosyal kabulü sağlamak amacıyla özel bir kampanya yürütüyoruz.

5 Şubat olayı ne?

2020 – 2193 sefer sayılı uçuş: İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş sırasında pistten kayarak parçalandı. Kazada 3 kişi öldü, 179 kişi yaralandı. 2023 – Kıbrıs’ta 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunda Nikos Hristodulidis yeni cumhurbaşkanı oldu.

5 Şubat neden önemli?

1919 – Gizli servis örgütü Karakol Cemiyeti kuruldu. 1936 – Charlie Chaplin’in son sessiz filmi “Modern Zamanlar” gösterime girdi. 1971 – Apollo 14 Ay’ın yüzeyine indi. 1994 – Bosna Savaşı sırasında Markale katliamları yaşandı.

14 Şubat ne gündür?

ENIAC bilgisayarı. 496 – Sevgililer Günü, birçok ülkede 14 Şubat’ta kutlanan özel bir gündür. Kökeni Roma Katolik Kilisesi’nin inançlarına dayanan bu gün, Valentine adlı bir din adamı adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. 1779 – James Cook, Sandwich Adaları yerlileri tarafından öldürüldü.

Şubat ayında hangi kutlamalar var?

Belirli günler ve haftalar BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR TARİH ADI VAKIF 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü (St. Valentine’s Day) 15 Şubat İzci Haftası 28 Şubat Sivil Savunma Günü (MEB) – İçişleri Bakanlığı 108 satır daha

2 Nisan hangi özel gün?

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü”nde, otizmin varlığına ilişkin farkındalığı artırmak, otizmli bireylerin ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve herkesle eşit sosyal kabulü sağlamak amacıyla özel bir kampanya yürütüyoruz.

5 Şubat günü nedir?

Her yıl şubat ayının ilk salı günü dünya genelinde 135’ten fazla ülkede kutlanan ve çocukların ve gençlerin interneti bilinçli ve güvenli şekilde kullanmaları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Dünya İnternet Günü,

Şubat neden 28 çeker?

Yılın 12 ayından biri olan Şubat, her dört yılda bir 29 gün çeker. 365 gün boyunca her 4 yılda bir 6 saatten artan saatlerin toplamı 1 gündür. Bu, Şubat ayının her 4 yılda bir 29 gün çekmesini sağlar. Yılın son iki basamağı 4’e bölünebiliyorsa, toplam 29 gündür, aksi takdirde 28 gündür.

Tavsiyeli Bağlantılar: 1 Günlük Para Cezası Kaç Tl

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir