İçeriğe geç

Akhisarın Eski Adı Nedir

Akhisarı kim fethetti?

Osman Bey, Lefke, Akhisar, Mekece ve Geyve’yi fethetti.

Akhisar’ın kaç köyü var?

Akhisar ilçesi idari olarak Manisa iline bağlı olup ilçe merkezi Manisa il merkezine 48 km uzaklıktadır. Akhisar ilçesi 95 kırsal mahalle (eski adıyla köy ve kasaba) ve 14 kentsel mahalleden oluşmaktadır.

Akhisar’ın neyi meşhur?

Akhisar’da gezilecek yerler arasında; Zeytinliova, Akhisar Müzesi, Ulu Cami, Paşa Cami ve Hamamı, Thyateira Antik Kenti, Süleyman Çamlığı, Çağlak Deresi ve Apollonis Antik Kenti yer almaktadır.

Akhisar deprem bölgesi mi?

Akhisar, Batı Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan bir ilçedir ve Gediz Havzası’nın kuzey ucunda yer almaktadır. Bölgede çok sayıda aktif fay bulunmaktadır ve deprem riski yüksektir. Depremlerin yaygın olduğu Akhisar ve çevresinde 224 kayıtlı tarihi deprem bulunmaktadır.

Akhisar adını nereden almıştır?

Halk arasında “tepe” olarak adlandırılan tepe ve Akhisar köyündeki tepe aynı yıl inşa edilmiştir. Köyde küçük bir tepe vardır. Köyün ortasında beyaz topraktan yapılmış bir tepe üzerine inşa edildiği için Akhisar adını almıştır.

Manisa’nın eski ismi nedir?

Manisa İli; Osmanlı İmparatorluğu döneminde Saruhan Sancağı olarak idari yapıya katılmış olup 1923 yılında Cumhuriyetin ilanıyla Saruhan İli olarak kurulmuştur. Daha sonra 1927 yılında ismi değiştirilerek Manisa adını almıştır.

Akhisar’ın en büyük mahallesi hangisi?

Akhisar İlçesi Nüfus RakamlarıRANK NOMAHALL ADI NÜFUS1AKÇAALAN1842AKÇEŞME1973AKKOCALI3874AKSELENDİ2.

Akhisar’ın nüfusu kaç kişi?

Akhisar ilçesinin nüfusu 9 belde ve 86 köy dahil olmak üzere yaklaşık 171.000’dir (2018). İlçe merkezinin nüfusu 100.000’den fazladır. Bu sayı ülkemizdeki çoğu ilin nüfusundan fazladır.

Akhisarda ne yetişir?

Verimli topraklarında hemen hemen her türlü sebze ve meyve yetişir. Ancak en önemli endüstriyel ürün tütündür. Tütün, Akhisar ile neredeyse eş anlamlıdır. Ancak son yıllarda zeytin giderek daha fazla ön plana çıkmış ve Akhisar, 12 milyon zeytin ağacıyla ülkemizin en büyük sofralık zeytin üretim merkezi haline gelmiştir.

Akhisardan ne alınır?

Akhisar Zeytinyağı Manisa’nın Akhisar ilçesi, özellikle zeytinyağı üretimi açısından Türkiye’nin sayılı yerlerinden biridir. Bu nedenle Manisa tatiliniz sırasında Akhisar’ı ziyaret ettiğinizde satın alabileceğiniz hediyelik ürünlerden biri de zeytinyağıdır.

Akhisar’ın özellikleri nelerdir?

Akhisar’da toprak yapısı ve iklim (özellikle rüzgar) nedeniyle çok farklı zeytin türlerinin yetiştirilmesi, bu ilçeyi diğer zeytin yetiştirme alanlarına göre öne çıkaran bir özelliktir. Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen sofralık zeytinlerin önemli bir kısmı Akhisar zeytinidir.

Akhisar’da ne var?

Akhisar’ın tarihi ve turistik yapıları arasında; Apollonis Antik Kenti, Ulu Cami, Paşa Cami ve Hamamı, Şahankaya, Yılancık Kalesi, Akhisar Yahudi Mezarlığı, Köfünlü Cami, Thyateira Antik Kenti (Tepe Mezarlığı), Attaleia Antik Kenti, Hermokapeleia Antik Kenti ve Hierakome Antik Kenti bulunmaktadır.

Akhisarda en büyük deprem ne zaman oldu?

26 HAZİRAN 2020 SAZOBA-AKHİSAR-MANİSA DEPREMİ26 Haziran 2020

Manisa fayı en son ne zaman kırıldı?

En önemlisi Manisa Fayı’dır. Bu fay Manisa şehir merkezinden geçer ve kuzeyde Spil Dağı ile sınırlanmıştır. Çalışmalarda bu fayın yakın gelecekte bir depreme neden olma potansiyeli olmadığını bulduk. Yakın gelecekte kırılması ihtimali yoktur. Çünkü son deprem 1845’te meydana geldi.

Akhisar nüfusu kaç 2024?

Türkiye İstatistik Kurumu’na göre Akhisar’ın nüfusu bir önceki yıla göre 1393 kişi arttı. TÜİK’in 6 Şubat 2024 tarihli verilerine göre geçen yıl 177.419 olan Akhisar’ın nüfusu bu yıl 178.812’ye yükseldi.

Akhisarda hangi medeniyetler yaşamıştır?

Tarih boyunca Akhisar, Hititler, Akadlar, Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Saruhanlılar ve Osmanlılar’ın egemenliği altında kalmıştır. Lidya döneminde senatosu, büyük nüfusu ve zenginliği ile önemli bir şehir haline gelmiştir.

Mekece Kalesini kim feth etti?

“Osman Gazi, yanındaki gazilerle Mekece’ye geldi ve Mekece Tekfuru savaşmadan teslim oldu.” Osman Bey, fethettiği ilk tekfurlardan biri olan Mekece’ye birçok Ahi ve Gazi yerleştirdi.

Manisa’yı kim kurdu?

Bölgede bilinen ilk yerleşimler, günümüzde bilindiği gibi Gediz ve Bakırçay vadilerinde kurulan Hermessos ve Kaikos veya Tantalis (Manisa) ve Thyateira’dır (Akhisar). Manisa’nın, Yunanistan’ın Tesalya bölgesindeki Pelion yakınlarından göç eden Magnetler tarafından kurulduğu tahmin edilmektedir. M.Ö.

Manisa’da hangi uygarlıklar yaşamıştır?

Manisa, Hititler, Frigler, İyonyalılar, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Saruhanlılar ve Osmanlılar’ın egemenliğinde kalmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şehitkamil Escort